top of page

Uit het oog uit het hart

Uit het oog uit het hart…..

 

Maart 2023 zijn we met gierende banden vertrokken van de Banus Lodge in Marbella.

In tegenstelling tot vele gelukzoekers, hadden wij de navigatie op het noorden staan en reden 500 km terug richting Nederland, om vervolgens te stoppen bij ons “ik vertrek” avontuur in Beniali.


Ondanks dat we nu ondernemers zijn, en ons Directeur kunnen noemen van ons bedrijf op social media, mis ik toch ook wel Marbella en de Lodge.

Het voordeel van de Lodge was dat we alle vrijheid kregen om deze te runnen en zagen het ook als ons bedrijf, en het voordeel van de Lodge is dat het op een A locatie ligt en je eigenlijk geen angst hoeft te hebben voor te weinig boekingen.

En in de rustige periodes hebben we er in 7 jaar voor gezorgd dat we veel golf groepen, vrijgezellenfeesten, en bruiloften hadden.


Nu wetend wat we toen niet wisten, had ik zeker niet weg willen gaan.

We krijgen nog maandelijks een update van “oude gasten” van de Lodge, en merken dat er nu een werkwijze plaats vindt waar je 100 jaar mee kan worden.

Zo kregen we pas geleden een bericht van “een vrienden groep”, dat ze via de mail doorgestuurd hadden gekregen wat ze allemaal niet meer mogen.

En als klap op de vuurpijl werd er ook nog via de Whatt’s app geschreven dat er geen dames van buitenaf zijn toegestaan.

Nu weet ik toevallig dat deze persoon dat ook niet doet, maar weet dan ook weer dat zijn secretaresse zijn e-mails opent, en zijn vrouw zijn appjes beantwoordt wanneer hij daar geen tijd voor heeft.

Of zoals in onze relatie, wanneer er maar 1 zakelijke telefoon is.

Dus in plaats van een gezonde voorpret van je vakantie, kan je je gaan verantwoorden waarom deze app speciaal aan jou gericht is.

 

Goede kennissen lieten ons weten dat ze te laat waren voor de check-in, die blijkbaar tot 22.00 uur in de avond is op de Banus Lodge, en moesten een nacht verblijven in Malaga.

Ik dacht dat Ryan air moeilijk was en graag vakantie dagen steelt, maar ook op je vakantie adres kan het dus voorkomen dat je minimale vakantie dagen die je al hebt als werknemer in Nederland, worden ingekort.

Waren wij dan misschien te enthousiast, of nog erger, te gastgericht,  om s ’nachts ons bed uit gaan om gasten te verwelkomen?

En hebben wij ons over de kop gewerkt om de Lodge in mindere periodes ook vol te krijgen?


Zwembad dicht om 21.00 uur, precies het moment dat het nog even heerlijk is om te zwemmen voor je uit eten gaat, of dat je als ouder even ongestoord een baantje kon trekken zonder de kinderen.

Wij vonden het in ieder geval een heerlijke tijd om nog even te “poedelen” samen met de gasten, en zodoende hadden we geen ideeën bus nodig.

En socialiseren met elkaar, of zoals wij met de gasten na 22.00 uur aan de bar is blijkbaar ook niet meer mogelijk. En wij maar denken dat het juist financieel, commercieel en bedrijfsmatig een voordeel was om de bar open te houden.

Zeker voor de gasten met kleine kinderen die in de avond de Lodge niet af kunnen.


“Tussen de middag de beheerders niet storen”, en wat ik begrepen heb, liever helemaal niet.

Hadden we dat maar geweten, dan hadden we zeker gebleven, maar misschien zijn we daar ook wel weer te sociaal voor, en vinden we het (te) leuk om onze gasten een fijne vakantie te geven.

Een bedrijf als Banus Lodge zal altijd goed blijven draaien, en ik snap als eigenaren dat als het rendement oplevert, het prima is.

Maar,...klinkt het misschien raar dat het soms een beetje pijn doet als mensen je bellen en vertellen dat ze het niet naar hun zin hebben gehad?

We hebben geen binding meer met de Lodge, en zelfs de eigenaren hebben geen interesse in hun oud werknemers in hoeverre het ze vergaat, dus eigenlijk zou het ons helemaal niet moeten interesseren.

En toch, soms, heel soms, mis ik de gezelligheid, de feestjes, de families op de Lodge, "de lodge familie" en de fijne mensen van San Pedro.



 Maar we draaien ons hotel met net zo veel enthousiasme en plezier, zonder restricties voor de gasten op de mail, zoals we dat 7 jaar op de Lodge hebben gedaan.

 

 

138 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page